Proč má prevence smysl?

24.11.2008 23:22

 

Péče o naše vlastní zdraví by měla být na prvním místě každého z nás. Bohužel stále častěji na to zapomínáme.

 

Také si říkáte: „O čem to mluví?? Vždyť mě nic nebolí?? Tak proč bych to měl řešit nyní??“.

 

Setkáváme se s těmito názory velice často.

Zdraví je v lidském životě skutečnou hodnotou.

Dříve nebo později se každý z nás bude zamýšlet nad významem zdraví ve svém životě. Budeme je hodnotit z pohledu našich životních hodnot, našich priorit. Jistě bude zajímavé sledovat toto hodnocení z pohledu člověka mladého, relativně zdravého na jedné straně a na druhé straně z pohledu člověka nemocného.

Pokud je člověk zdravý, nic ho nebolí, zcela automaticky hodnota zdraví padá dolů.

Proč?Vždyť zdraví máme jen jedno a na celý život!
Naopak člověk nemocný jeho hodnotu řadí na první místo ve svých prioritách. I zde platí stará pravda:
"člověk si začíná věcí a hodnot vážit až tehdy, když je nemá, nebo když je začíná ztrácet!"

Ve svém životě děláme spoustu věcí nevědomky, neuvědomujeme si totiž možné následky. Je sice pravdou, že o nich nic nevíme, neboť nám o nich nikdo neřekl. Na druhé straně je to i naše chyba, protože se o tyto věci zajímáme málo nebo vůbec.

Zajímejme se, ptejme se!!!

Jedině tak se můžeme něco dovědět.

Myslete na své zdraví, i když Vás nic nebolí. Vždyť zdraví je zcela reálnou hodnotou, od které se odvíjí celý náš život!!! Jedině zdravý člověk v dobré kondici může žít svůj život naplno. Odpovězte si prosím pravdivě na následující otázky:

Jakou má pro nás naše zdraví hodnotu?
Na jakém stupni našeho žebříčku hodnot stojí naše zdraví?

Na jakém stupni stojí naše zdraví když, ho máme a jak vysoko vystoupá, když se nám začíná vytrácet?

Zkuste popřemýšlet nad tím, co jste odpověděli.

Většina z nás má nějaké zdravotní potíže, ať jde o neustálé nachlazení, migrény, různé bolesti, pocity únavy a spousty dalších potíží. A pokud ne, jistě nás v brzké době čekají.   I Ti co si myslí, že žádné potíže nemají, se mýlí, protože všichni žijeme ve stresu a dnešní uspěchané době, žijeme nezdravým životním stylem, jíme průmyslově vyráběné potraviny, které obsahují velké množství konzervantů a stabilizátorů (tzv. Éček), mají velice špatný dopad na naše zdraví a celý organismus. Dříve nebo později se tento vliv na našem zdraví projeví. 

Kvalitu potravin a jejich zpracování bohužel neovlivníme. S tím se prosím SMIŘME. Co však můžeme ovlivnit a s čím bychom se neměli smířit, je přehlížení a ignorování tohoto faktu. Buďme o krok napřed a přistupujme aktivně k péči o vlastní zdraví. Myslím si, že to je ta nejlepší investice v našem životě. Co myslíte?

Co však můžeme ovlivnit a s čím bychom se neměli smiřovat, je přehlížení a ignorování tohoto faktu.

Ale co když nemáte žádné příznaky a nic Vás nebolí? V tom případě gratuluji. Avšak pozor! Lidský organismus je natolik důmyslný stroj, sestavený pro přežití, že dokáže tento nedostatek krýt velice dlouhou dobu. Jakmile však překročíte určitou hranici, organismus se zhroutí a VY onemocníte.

Ptáte se jak tomu předejít? 

Tím nejjednodušším a základním krokem k lepšímu zdraví je prevence. Na ní jsme v tom dnešním uspěchaném životě nějak pozapomněli. Jak často jdete na prohlídku se svým autem? Nebo ke kadeřníkovi? A péče o vlastní zdraví je mnohem důležitější než náš vzhled!

Jeden příklad: Vezměte si třeba kosmetiku. Spousta výrobců. Mnoho značek. Podle čeho si vybíráte pleťové krémy? Podle složení, obsahu účinných látek, ceny? Určitě ale chcete, aby to byly kvalitní výrobky. Podívejte se na složení těch kvalitních krémů. Proč obsahují vitamín A, vitamín E, vitamíny B a další tajemné, ryze přírodní a tělu přirozené přísady? Protože fungují!

Proč by se naše pleť měla mít lépe, než náš organismus? Ten to přeci potřebuje více! Budeme-li tělu dodávat tyto potřebné složky vnitřně, prospějí nejen našemu organismu, ale i naší pleti. Naše pokožka je součástí našeho těla, je naším zrcadlem. Je vyživována současně i s naším organismem Zevnitř! Veškeré nedostatky, které se projevují na povrchu v našem organismu.

Myslete na to!

  

Jsem zcela přesvědčena, že naše zdraví si takovou péči zaslouží.

Zdraví totiž máme jen jedno a měli bychom si ho všichni chránit.

Jedna stará moudrost praví:

                                                „Je lépe udělat si nyní čas na zdraví, než později na nemoc“ 

Pokud se jí budete řídit, určitě se Vám to vyplatí. Vždyť řešení zdravotních problémů je mnohem bolestnější a náročnější.  A to jak fyzicky, tak i psychicky. A v neposlední řadě i finančně.

Takže co?!

Doporučuji každému z nás pečovat včas o své zdraví.


Mimochodem, toto jsou smutná fakta:


V rakovině tlustého střeva patří ČR smutné prvenství a ani Slovensko na tom není o mnoho lépe.
Zcela zbytečně zemře na světě:
* 16,6 mil lidí na infarkt myokardu - v ČR to dělá 52%
** 7,1 mil umírá na rakovinu a za 20 let tento počet vzroste na 30 mil. obyvatel země
*** 6 miliard lidí potřebuje pomoci a my jim tuto pomoc nabízíme.
ŠÍLENÁ A VELICE SMUTNÁ ČÍSLA ŽE?

Víte, že 99% vitamínů a minerálů, které sníme, se zbytečně vyloučí z těla bez užitku?
A víte proč? Protože nemáme v pořádku trávicí trakt, zažívání a vyprazdňování.
Máme zanesené tělo, působí na něj celá řada rizikových faktorů. Počínaje stresem, uspěchanou dnešní dobou, nesprávným stravováním a dalšími riziky.

Myslím si, že prevence nemocí by měla být základem ochrany. Dnešní systém lékařské péče však není příliš nakloněn bylinkám a alternativní medicíně.

Bylinky mají do sebe zkrátka více, než ostatní chemické tedy ropné výrobky.
Vždyť babky kořenářky byly dobré léčitelky.

Věřím však, že jednou dojde ke změně.

Krásné a vznešené poslání lékařské vědy předcházet nemocem se tak proměnilo na léčbu nemocí, které vůbec nemusely propuknout. Léky jen utlumují a mají mnoho neblahých vedlejších účinků. Ničí nám například játra, máme problémy se střevy, žaludkem a podobně.

V srpnu 2006 jsem čirou náhodou narazila na výhradně českou společnost OKG, která se zabývá prevencí a pomocí při zdravotních problémech.

Moje vlastní zkušenosti:
Když jsem začínala jako zákazník, posléze jako slevový zákazník, nikdy by mne ani ve snu nenapadlo, že budu s touto firmou spolupracovat, chtěla jsem si jen zlepšit své zdraví.
Mám dáno do vínku, co se týče svých zdravotních problémů, dědictví po rodičích a předcích. Ty se tedy začaly výrazně projevovat v mých 34 letech - už je mi 40 let.
Po tom, co jsem osobně zjistila, že mi tyto výrobky pomáhají zbavovat se mých zdravotních problémů – měla jsem problém se zažíváním, vyprazdňováním a pálením žáhy, mám cukrovku, která mi hodně lítala až přes 20 mmol/l , mám nefunkční štítnou žlázu, vysoký cholesterol, kolísavý tlak, měla jsem jít na operaci s bederní páteří - 5 let mi lékaři nemohli pomoci a hrozili mi operací, byla jsem hodně často nemocná a na antibiotikách – od podzimu do jara i 8x, migrény a bolesti hlavy byly skoro na denním pořádku. Vše se odvíjelo vlastně od stresu a uspěchaného života. Dokonce se mi podařilo zhubnout dnes již 21 kilogramů - o 38 cm v pase méně, což se mi za celý můj život nedařilo ani pod dohledem diabetologa.
Postupně se mé potíže začaly vytrácet. Zkusila jsem výrobky OKG i na  svých dcerách s atopickým ekzémem. Maminka má artrózu a nemohla chodit, každý krok byl pro ni utrpením. Je po těžké gynekologické operaci a nevypadalo to vůbec dobře. Nyní je maminka v pořádku. Takže i u mé rodiny se zdravotní stav začal lepšit.
Proto jsem si řekla, že si to nenechám pro sebe a podělím se s ostatními, kteří to potřebují a o mou pomoc stojí.

Přirozené působení čisté přírody na Váš organizmus – Vaše denní porce zdraví

Zdraví není samozřejmostí. O zdraví je třeba pečovat. Účinná péče o vlastní zdraví znamená věnovat mu pozornost dříve, než nastanou zdravotní problémy. Vždyť žijeme v době, ve které platí, že: pokud se nepostaráte o Vaše zdraví sami, pak to za Vás nikdo neudělá. OKG má řešení, které Vám pomáhá každý den upevňovat Vaše zdraví vzácnými a unikátními výrobky z čisté přírody přirozeným působením na Váš organismus.

Je pro nás moc důležité své tělo chránit a tyto výrobky jsou pro nás všechny ochranou a obranou, jsou 100% přírodního charakteru, zcela bez chemické stabilizace a konzervace (bez Éček), jsou vhodné od kojenců po seniory, nemají s léky žádnou kontraindikaci a jsou bez vedlejších účinků.
Jsou tedy vhodné nejen jako prevence, která je velice důležitá, protože naše výrobky se dostávají až k buňkám a regenerují je, ale dokážou také pomoci při mnoha zdravotních problémech, pomáhají odstraňovat příčinu uvnitř těla: od zažívání, vyprazdňování, alergií, ekzémů, lupénky, bércových vředů, problémy se srdíčkem a cévami, vysoký i nízký tlak, diabetes mellitus, cholesterol, játra, ledviny, ocení i páni prostatici, ženy s gynekologickými problémy, častě zánět, rakovina, slezina, migrény, bolesti zad a kloubů, horečky, virózy a neustálé nachlazení, únava, crohnova choroba, alzheimer, snížení i zvýšení váhy a mnoho, mnoho dalšího.
Máme pomoc opravdu pro každého.

Je to jako při mytí či koupání. Umyjete-li se jen vodou, jste umytí. Ale jste i čistí? Použijete-li mýdlo, máte jistotu, že jste se umyli důkladně.

 

 

 

 

Ale teď si sáhněme na srdce a upřímně si odpovězte, zda je péče o vlastní  

zdraví v našem zájmu. Zda je zdraví naší prioritou. Pokud ano, tak GRATULUJI!!! Jste na dobré cestě.

Nyní však musíte Vy sami vykročit na tuto cestu.

A pokud nevíte jak, rádi Vám pomůžeme.

Více informací, včetně kontaktů najdete zde: okg-fit.cz/imchlo

Přeji Vám všem hodně zdravíčka, štěstí a lásky.

S přátelským pozdravem Ivona Chloubová, nezávislý partner - Manažer OKG

 

—————

Zpět